Hogyan szavaznának
ahallgatók?

A fiatalok hangja még a 2019/2020-as tanévben is függ attól, hogy


Jelentkezzen be ma az iskolájába a szimulált hallgatói választásokhoz.

Mit csinálunk?

A hallgatóknak lehetőséget kínálunk véleményének kifejezésére.

Legközelebbi hallgatói választások:

Parlamenti választások – 4.2.2020

Miért fontosak?

1

Mondja el véleményét

Mindenekelőtt a hallgatói választások lehetőséget adnak a fiataloknak véleményük kifejezésére. Támogatják a szlovákiai politikai eseményekről folytatott párbeszédet, és a gyakorlatba beépítik a demokrácia polgári tankönyvekből származó tanulságait.

2

Érdeklődés

Ezenkívül hozzájárulnak a fiatalok iránti érdeklődés felkeltéséhez a jövőjük és Szlovákia jövője iránt. El kell mondanunk a fiataloknak, hogy törődnek vele, és hogy a kezükben lehet a jövő. Ez szintén a „tiszta” döntések végső hatása lehet.

3

Tapasztalat

A hallgatók gyakorlati tapasztalatokat szereznek a választásokon, megtanulják, hogyan működnek, és meghallgatják szavaikat és véleményüket. Ezeket a valódi választható szavazók számára is láthatóvá teszik, akik gyakran tévesen gondolják, hogy a fiatalok nem rendelkeznek kompetenciával a politikát kommentálni.

4

Jövő

A közelmúltbeli választások megmutatták a fiatalok elégedetlenségét a zajló eseményekkel kapcsolatban, és a médiában felvetették Szlovákia jövőjének kérdését. Mert a mai középiskolás diákokból áll.

Ki szervezi a választásokat?

Az önkéntes hallgatók ezeket a választásokat A-tól Z-ig szervezik, a plakát-tervezéstől az eredmények értékeléséig minden iskolában.

Irodalom

A rendezvényt nagyon sikeresnek tartom diákjaink számára. Bár kis iskola vagyunk, a válasz nagyon jó volt. A választásokon a hallgatók felelősséget keltettek, ami egy lépéssel tovább halad a felnőttkorban.

Z. Babicová
Súkr. SOŠ, Dolný Kubín

Már várjuk a második fordulót. A légkör remek volt, mindannyian élveztük. És valóban hiteles volt, még a szavazatok számlálásával is, minden első alkalommal megfelelő volt.

PhDr. Olejárová
SZŠ sv. Alžbety, Košice

Legalább számomra nagyon elégedett vagyok a választási folyamattal. Először legalább egy pillanatra úgy éreztem, hogy valamit jobbra változtathatom ebben az országban, mert még nincs szavazati jogom. A választások eredménye elégedett volt. Egyedül, ha tudnék, Mr. Čaputová, és ezért örülök annak, hogy ez a fiatalok döntése. 1. Köszönöm a kezdeményezést, hogy vigyázzon erre.

Tanár
SOŠ MIŠ, Bratislava
Érintkezés

Ha további kérdései vannak a hallgatói választásokkal kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot.